5 forbrukslån du bør unngå (høy effektiv rente)

kreditMens vi gjerne fokuserer på artikler der vi forteller deg hvordan du får et forbrukslån med lav rente, slik at du sparer mest mulig penger på det, så skal vi i denne artikkelen se på fem forbrukslån du bør unngå. Nettopp på grunn av for høy effektiv rente. Det er nemlig ikke alle lånene på det norske markedet som har gunstige vilkår, og når du først skal søke om et usikret lån så bør du derfor unngå følgende fem forbrukslån med høy effektiv rente.

Folkia

Folkia er kanskje en kjent aktør for mange allerede. De har nemlig drevet med SMS-lån i mange år, men satser nå på vanlige forbrukslån i små størrelser – såkalte smålån. Her ligger den effektive renten i snitt på 79 prosent, men kan være langt høyere enn som så dersom du søker om små lånesummer på ned mot 1000 kroner. For de fleste så vil ikke dette være verdt det, selv om det kanskje kan fungere som en nødløsning. Uansett får du mye hyggeligere rente hos andre aktører!

L’EASY Minilån

Også L’EASY (et datterselskap av mer kjente Thorn) er nok kjent for mange nordmenn allerede. Her kan du søke om å låne opp mot 10 000 kroner med L’EASY sitt minilån, noe som også kanskje passer bra i nødsituasjoner. Men med en effektiv rente på 34,53 prosent, så er det ikke veldig gunstige betingelser vi snakker om her. Såpass høy effektiv rente er ikke konkurransedyktig sammenlignet med vanlige forbrukslån hos andre norske banker.

OPP Finans

En «vanlig aktør» som ikke kan måle seg med de største tilbyderne av forbrukslån i Norge, må vi kunne si er Opp Finans og Gjensidige Bank. Deres forbrukslån har nemlig en effektiv rente som i snitt ligger på 18,35 prosent, noe vi mener er særlig høyt. Selv om det er mulig å få en lav rente i andre enden av skalaen, så kan man også ende opp med en rente på godt over 20 prosent hvis man søker om Opp Finans. Og det er en særlig høy effektiv rente!

Nordax Bank

Søker du om forbrukslån hos Nordax Bank, så er også sjansene store for at du ender opp med et dyrt og dermed dårlig forbrukslån. Her ligger den effektive renten i snitt på 19,29 prosent, og hvis du har dårlig økonomi og søker om et forholdsvis lite lån, så kan du risikere å ende opp med en rente som nærmer seg 30 prosent! Og det er slettes ikke fordelaktig, og det finnes følgelig langt bedre alternativer på det norske markedet.

Aconto Capital

Til sist tar vi med finansieringsinstitusjonen Aconto Capital, som har som formål om å hjelpe deg med å finne det beste forbrukslånet. Men når snittrenten for forbrukslån søkt om hos Aconto ligger på hele 18,92 prosent, så har vi vanskelig for å tro at man lykkes i å få et bra og billig lån gjennom Aconto. Nei, denne renten blir for høy, og man kan heller søke direkte om forbrukslån i en annen bank for å få lavere rente.

Comments are closed.