Leiebil i Hellas

Abschlussbild-Hellas1Det sagnomsuste landet Hellas er kjent for sin innholdsrike greske mytologi, men det er nok først og fremst andre grunner til at nordmenn reiser til Hellas om sommeren – nemlig det varme klimaet. Hellas er først og fremst kjent som et øyrike, med mange populære ferieøyer like utenfor kysten av fastlandet. Enkelte disse øyene er såpass store at man ved leiebil kan utforske øyene grundig, men også mange turister velger å legge reisen til fastlandet for å oppleve det autentiske Hellas som ikke er like mye preget av turisme.

Hovedstaden i Hellas er Athen, og er det fremste turistmålet i landet hvis man ikke regner med de typiske ferieøyene. Byen ligger på sørspissen av fastlandet, og er hjem for over fire millioner innbyggere. Den totale befolkningen i Hellas er knappe 11 millioner mennesker, og følgelig bor en stor andel av den greske befolkningen i eller i nærheten av hovedstaden.

Typiske byer å besøke med leiebil

Skal man reise til Hellas, så har man svært mange valg. Blant populære ferieøyer så kan vi nevne både Rhodos, Kreta, Kos og Naxos, samtidig som et besøk i hovedstaden på fastlandet også er ettertraktet. På de fleste av disse øyene så vil leiebil være gunstig dersom man vil oppleve andre ting enn bare sand og vann, mens en ferie i Athen helt klart vil være optimal dersom man leier bil. I norsk målestokk så er det svært billig å leie bil i Hellas, og ettersom attraksjonene og severdighetene stort sett uansett destinasjon ligger spredt så vil det være mye penger å spare på leiebil fremfor annen transport.

Kreta

Flesteparten av nordmennene som reiser til Hellas og Kreta kommer dit for å slikke sol, spise god mat og kanskje nyte litt bedre drikke. Men mange er mer eventyrlystne enn som så, og med leiebil på Kreta blir du mer selvstendig enn noen gang. Øya er forholdsvis stor og byr på mange opplevelser som man selv kan finne ut av dersom man leier bil. I den nordlige delen av øya er veiene stort sett gode, mens det i fjellområdene sentralt på øya er noe mer kronglete å ta seg frem. Her kan man møte på alt fra saueflokker til spektakulær natur, og for deg som vil oppleve noe på ferie så er leiebil på Kreta et utmerket valg!

Athen

AK2Fastlandsferie i Hellas er absolutt ikke dumt, og med hovedstaden Athens innholdsrike historie og mange severdigheter så kan det absolutt bli et spennende opphold.

Vi anbefaler leiebil i hovedstaden slik at man enkelt kan ta seg til de severdighetene man ønsker, ettersom de ligger ganske så spredt utover store arealer. Vi anbefaler også en kjøretur til den nærliggende byen Delfi, som ligger omtrent 18 mil nordvest f or Athen. Her er det mange godt bevarte minner fra antikken. Ta også kjøreturen på knappe 6,5 mil sørover til sydspissen av fastlandet – Kapp Sounion. Også her er det mye spennende historie å lære seg.

Kos

Ferieøya Kos har vokst frem som en meget populær festøy, der den i sommerhalvåret nærmest blir invadert av festglade ungdommer fra hele verden. Det er en forholdsvis liten øy, men som likevel er velegnet med leiebil. Avstanden på tvers av øya er omtrent 5 mil, og det er svært rimelig å leie bil her. Gjennom en ferie på en uke skulle du derfor få god tid til å oppleve samtlige deler av øya, og det er populært for turister å kjøre rundturer langs kysten for å oppleve småbyene og den varierte naturen. Dessuten er det svært rimelig med leiebil på Kos!

Trafikkregler i Hellas

Hellas er et av landene i Europa med høyest ulykkesprosent, og kjørestilen vil for nordmenn oppleves som svært aggressiv. Her skal man ikke ta noe forgitt, og være obs i trafikken. På ferieøyene er trafikken gjerne noe mildere enn på fastlandet. Når det er sagt, så er det ingen spesielle trafikkregler man må forholde seg til i Hellas. Vanlige lover som at sikkerhetsbelte er påbudt og høyrekjøring gjelder også i Hellas. Fartsgrensen på tettsteder er 50 km/t, 90 km/t når du kjører på landsbygda og 130 km/t på motorveien. På fastlandet så er kvaliteten på veinettet ganske så varierende, men de fleste vil ikke oppleve noen utfordringer med å ha leiebil i Hellas.

Comments are closed.