Slik får du innvilget lånesøknaden

1_Darlehen_0Har du opplevd å få avslag på søknaden om forbrukslån, eller har du enda ikke søkt men er redd for at det skal komme til å skje? I så fall kan det hende at du bør forandre taktikk når du søker om et forbrukslån, for selv om det er enkelte faktorer man ikke kan påvirke selv, så er det noen tips som øker sjansene for at nettopp du skal få innvilget lånesøknaden.

Tips for å få innvilget lånesøknaden

Det beste og enkleste tipset for å sikre deg langt på vei mot en innvilget lånesøknad, er å være ærlig når du søker. Mange banker krever at du manuelt fyller inn relevante opplysninger slik som inntekt, økonomisk situasjon, jobbstatus og så videre. Samtidig så henter de denne informasjonen fra offentlige databaser, som for eksempel lønnsinntekter fra Skatteetaten. Dette sjekkes opp mot de data du har fylt inn i søknaden, og hvis det er store variasjoner i opplysningene, så vil det trolig føre til avslag på søknaden.

Derfor er trolig den dårligste ideen for å få innvilget søknaden, at man skryter på seg mer penger enn man ikke har. Videre så er det viktig å sjekke søkekriteriene til banken før du søker. Kanskje er du ikke gammel nok, eller har for lav inntekt, og da er det i utgangspunktet ingen grunn til å søke. Dette gjelder også hvis du har betalingsanmerkning eller inkassosaker mot deg på det tidspunktet du søker – da kan ikke våre eller andres tips hjelpe deg til å få innvilget lånesøknaden.

Søk sammen med noen

PictureHandshakePartnerDersom for lav inntekt eller ustabil økonomi er grunnen til at du får avslag når du søker om forbrukslån, så kan dette løses ved å søke sammen med noen.

Inntekten er nemlig den avgjørende faktoren hos de fleste banker, men hvis man søker sammen med noen (en «medsøker») så vil begges inntekt bli vurdert samlet. Det gjør at dere står langt bedre stilt med felles økonomi, samtidig som dette også kan påvirke lånebetingelsene positivt i form av lavere rente.

Til sist vil vi også anbefale at man søker hos flere banker. Ikke bare av den grunn at man da kan sammenligne rentetilbud og finne det lånet med lavest rente, men det vil øke sjansene dine for å få innvilget lånesøknaden. Det enkleste er trolig å søke om lån gjennom en låneformidler, ettersom du da slipper å sende én og én søknad manuelt til flere banker.

Comments are closed.